loading...
.

Több hírportálon megjelent nemrég a szenzációs hír, miszerint Attila sírjára bukkantak.

Budapest. Építőmunkások egy épülő új híd alapozási munkálatai közben a Dunán, előkerült egy látványos 6. századi sír. Feltételezhető, hogy a sírkamra egy nagy hun vezér, a legvalószínűbb, hogy Attila királyt rejtette idáig

“Ez teljesen hihetetlen!” Magyarázza Albrecht Rümschtein, egy történész az Eötvös Loránd Tudományegyetem Budapest is tagja a csapatnak, szakemberek vizsgálják a sírt. Találtunk, sok ló csontvázat, valamint különböző fegyvereket és egyéb tárgyakat, minden összefüggésbe hozható a hunokkal. A tárgyak közé tartozik egy nagy kard, amely meteorit vasból készült, ami bizonyára Attila legendás kardja lehet.

Valójában ez határozottan úgy tűnik, hogy a nyughely a mindenható Attila király sírja, de további elemzést kell végezni, hogy megerősítse azt. ”

A felfedezett temetkezési hely számos pontosítást hozhat eredetét és személyazonosságát illetően amelyek évszázadok óta vitatottak voltak.

Sajnos azonban mielőtt örömtáncot járnánk, sajnos nagyon úgy néz ki, hogy mindez kamu.
Ahogy a humbug.blog.hu rámutat jelenleg nem épül egyetlen híd sem Budapesten, illetve a cikkhez mellékelt kép egy Ming-dinasztia korából származó, jáde öves múmiáról készült 2012-es felvétel. És elég egy öt másodperces vizsgálat a Google-lel, hogy kiderüljön, Rümschtein nevű kutató nem dolgozik az ELTE-n.

loading...